Våga ta steget 

I våras blev jag klar kosmetolog, genom ett läroavtal på två och ett halft år. Fick fortsätta på min arbetsplats och fick en fast heltidstjänst. Bara tre månader efter det sade jag upp mig och tog istället emot en annan fast heltidstjänst inom restaurangbranschen.

Jag har fått en hel del frågor angående mitt val. En del har undrat varför jag lämnar skönhetsbranschen då jag nyss fått min examen. Några frågar varför jag inte vill jobba som kosmetolog längre. Många har sagt att jag är modig som sade upp mig och började ett nytt jobb.

Valet jag gjorde betyder överhuvudtaget inte att jag aldrig vill jobba som kosmetolog igen. Det betyder inte att jag tröttnat på branschen eller att jag anser mig ha studerat till kosmetolog i onödan. Det betyder bara att jag fick en möjlighet jag inte ville tacka nej till. Kändes som om det var detta jag behövde i mitt liv just nu. Jag kände mig redo för nya utmaningar och en ny vardag. Jag älskar skönhetsbranschen och jag älskar jobbet som kosmetolog. Men i nuläget fungerade det inte för mig. Ibland är livet så, i behov av förändringar. 

Jag ser inga val här i livet som permanenta. Inte heller detta. Vad livet har planerat för mig, det vet jag inte. Men just nu trivs jag så fruktansvärt bra med min vardag och med mitt nya jobb. Jag får stå inför helt nya utmaningar, får träffa många nya härliga arbetskollegor och testa på något nytt. Oavsett bakgrund eller framtid ser jag inget negativt med det. 

Om några år kanske jag arbetar som kosmetolog igen. Kanske har jag startat eget eller är anställd hos någon. Eller så är jag kvar i restaurangbranschen. Eller någon helt annan bransch. Studerar. Jag har många drömmar här i livet, framtiden får utvisa vad som komma skall. Vi kan omöjligt veta med säkerhet var vi är om några dagar, veckor eller år. Vi måste bara våga. Våga ta möjligheter. Chanser. Det finns sällan något att förlora. NRVIKK (5)

3 reaktioner på ” Våga ta steget 

  1. Heja dig! 🙂 studier och testa nya yrken är aldrig slöseri anser jag. Även saker man kanske inte kommer jobba med så mycket sist och slutligen lär man ändå ha nytta av på ett eller annat sätt under livets gång! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s