En hund med sura uppstötningar

Jag lovade att jag skulle dela med mig av Biancas rutiner angående maten. Med hopp om att vi kan bidra med i alla fall något tips, om det är någon som lider av samma sak som oss, alltså att hunden producerar för mycket magsyra och för sura uppstötningar. Dock vill jag poängtera att det är väldigt individuellt vad som fungerar för just din hund, man måste prova sig fram. Det tog över ett halvt år för oss innan vi hittade ett fungerande system. Viktigt är förstås också att först kolla med veterinär så att hunden är frisk och inte lider av några andra bekymmer.

  • Bianca äter Royal Canin Gastro Intestinal, ett specialfoder från veterinären som är bra för hundar med olika slags magproblem.
  • Hon äter minst fyra gånger per dag, ca ½ dl per mål. Där i mellan får hon  2-3 mindre mål. Vi sprider ut maten så mycket som möjligt längs dagen.
  • Vilka tider hon äter varierar lite på hur vi jobbar, men oftast de större målen kl.9, kl.14, kl.18 och kl.22. Och sedan mindre mål där i mellan.
  • Vid behov äter hon ½ Pepcid Duo och ½ Antepsin, de perioder hon har mera problem med sura uppstötningar. Ibland räcker det med en dag och ibland äter hon en kur på en vecka.
  • Förutom sin mat får hon ibland hundgodis som består av 100% kött, annat tål hon inte.
  • Det sista vi gör före vi går och lägger oss och det första vi gör då vi vaknar är att ge henne lite mat.

Idag har vi hittat ett system som fungerar till 99%, men det tog som sagt tid. Vi provade över tio olika matsorter, tillskott, mattider, matskålar och till och med olika platser runt om huset där hon fick äta. Då veterinärerna hade gett klartecken att hon var frisk, gällde det bara att hitta ett sätt som fungerade för oss. Det har varit en kämpig väg, men vi börjar hitta rätt. Ha tålamod och lär dig läsa av vad just din hund behöver.

IMG_2068
Bianca
Annonser

En reaktion på ”En hund med sura uppstötningar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s