Ett avslutat projekt

För ett år sedan, då vi skulle flytta till vårt nuvarande hem, så ville vi ha ett nytt köksbord. Framför allt behövde det vara större. Vår budget för nya möbler var inte speciellt stor, så vi köpte i princip allting begagnat. Som jag nämnt tidigare lyckades vi fynda otroligt fina möbler för struntsummor.

Jag efterlyste köksbord på olika facebookloppisar och kom över ett sex personers bord + stolar i furu. Säljaren ville slippa bordet och var redo att sälja det till ett lågt pris. Vi tog släpvagnen med ifall att det skulle bli köp och åkte och tittade på det. Ett stadigt ordentligt bord med sex stolar med tygsitsar. Dock var det väldigt stora skråmor och ripor i både bord och stolar. Vi tvekade lite, men efter att säljaren godkände vårt bud på 80€ för hela paketet åkte vi hem med bord och stolar. Vi såg potential i det. Vi tänkte att vi nog ganska lätt kan slipa upp möblemanget och göra det så gott som nytt.

Dagen efter köpet stod vi redan och slipade för fulla muggar. Bordet och tre stolar fick vi slipade och inoljade innan tiden och orken rann ut. De tre kvarvarande stolarna skulle vi ta tag i efter flytten. Men det hände ju aldrig, då vi väl flyttade hade vi andra prioriteringar. Trots att hälften av stolarna har haft helt annan färg i ett års tid, så är det inget som stört oss här i vardagen.

Förra helgen tog vi tag i projektet jag aldrig trodde skulle bli avslutat. Slipade och oljade de tre sista stolarna. Så skönt då man kan stryka en grej från listan. Så nu har vi sex likadana stolar.  Även om det inte var speciellt svårt eller jobbigt, så kommer jag nog inte att slipa stolar på ett tag igen. För många små vrån och kanter. För mycket lack som behövde slipas bort.

Här är lite före och efter bilder, första bilden är ursprungsläget (tyvärr hade jag hunnit slipa lite grann på den redan, men ni ser ungefär hur de såg ut), bilden i mitten är den slipade stolen och på tredje bilden är den klar och inoljad. Man ser inte alla djupa skråmor här på bilden, men de störde ögat i verkligheten. Jag vill nog nästan påstå att vi blivit lite händiga av oss, sambon och jag, sedan vi flyttade hit. Eller sambon har nog alltid varit händig och praktiskt, men min fingerfärdighet och intresse gällande sånt här har utvecklats något enormt.

stolar-3stolar-2

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s