Två år, två månader och två veckor

Idag är Bianca två år, två månader och två veckor gammal. Det märks tydligt på henne att hon är ur valpstadiet och är nu en vuxen hund. Hon börjar allt mer ta efter sin mamma i sitt beteende, det vill säga hon har hittat ett lugn inom sig.

Bianca är fortfarande en lekfull hund, men idag är hennes lek mera mogen och kontrollerad. Hon funderar oftast två gånger innan hon sätter sig själv i en ny situation, till skillnad från då hon var liten. Då hoppade hon in i nya situationer utan att fundera på det desto mera. Hon leker med leksaker och favoriten är sedan en ganska bra bit tillbaka frisbeen. Allt som kastas iväg med fart är roligt, men frisbeen är bäst, speciellt om husse kastar den. Ibland är det rätt så mysigt att ligga och tugga på en nalle också.

Hon tycker om att leka med andra hundar, men till skillnad från när hon var liten så väljer hon sina kompisar lite mera idag. Är de för busiga så tar hon på sig ansvaret att uppfostra dem. Men är de på samma nivå så leker hon mer än gärna. Riktigt stora hundar är hon lite skeptiskt mot, med all förståelse. Små hundar har hon oftast väldigt stor respekt för och visar genast att hon är en snäll hund. Hon har och har alltid haft ett väldigt tydligt hundspråk, vilket underlättar mötet med andra hundar.

Hon älskar fortfarande att vara i skog och mark. Att hoppa upp på höga stenar och rulla sig i lingonris är det bästa hon vet. Då skiner hon. Då är hon lycklig. Men att gå en koppelpromenad kan också vara helt kul ibland. Och ligga hemma på terrassen och spana kan hon göra en hel dag om hon får. Hon simmar inte, men plaskar gärna i strandskvalpet. Att åka båt är helt okej tycker hon, bil har däremot blivit lite mindre kul.

Bianca lyssnar och lyder betydligt bättre idag. Då hon var liten lekte hon gärna ”tafatt” och älskade att retas så att man inte fick fast henne. Hon gillar leken fortfarande, men förstår att lyssna och stanna upp då man ber henne. Hon är fortfarande en busig hund, men hittar inte på lika mycket hyss längre. Då hon var liten fick man hela tiden ha ögon i nacken.

Hon ligger gärna i famnen och myser, speciellt på morgonen. Hon pratar ganska mycket i sömnen och till och med snarkar ibland. Hon låter då hon gäspar och har mycket konstiga läten för sig. Hon pratar mycket helt enkelt. Däremot så skäller hon väldigt sällan, nästan aldrig.

Hon är rumsren och har varit det långt över ett år redan. Hon äter sin specialkost 3-4 gånger per dag och mår för tillfället riktigt bra med den. Hon har inte haft problem med sin känsliga mage nu på flera veckor, så vi håller tummarna att vi hittat ett fungerande sätt för henne. Hon är lätt att ta med sig och vi försöker givetvis alltid ta med henne dit vi kan.

Hon är den perfekta hunden. Glad, social, lekfull, snäll, mysig, anpassar sig bra till både människor och situationer, lättlärd, intelligent, passligt reserverad och lojal. Väldigt lojal. Hon är en äkta vän. Jag känner av hela mitt hjärta hur hon alltid finns där för mig och jag för henne. Oavsett vad så har vi varann. Vi har så kul ihop och hon ger mig så mycket kärlek varje dag. ❤

28929773630_ec61396baa_k (1)

Annonser

En reaktion på ”Två år, två månader och två veckor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s