Vår vän Tilda

I söndags då vi vaknade så spöregnade det. Sambon var på jobb och jag och Bianca var smått uttråkade. Precis som om de läst våra tankar, så fick vi ett meddelande av Tildas matte och husse som undrade om vi ville komma ut på en kopp kaffe och blåbärspaj. Perfekt sysselsättning för en regnig och tråkig söndag. Tilda är Biancas kompis och de har träffats regelbundet ända sedan Tilda flyttade till Österbotten.

Vi åkte till Maxmo och hälsade på, åt supergod blåbärspaj och Tilda och Bianca fick leka. Då Tilda var liten uppmuntrade Bianca ofta till lek, men nu har det gått över till att Bianca försöker uppfostra Tilda lite mera än vad de leker. Bianca är ungefär 1,5, år äldre än Tilda. De kommer i alla fall bra överens, vilket är roligt.

Igår kväll var Tilda här hos oss några timmar då hennes matte och husse var på bio. Det var en lite nervös husse som lämnade Tilda här, eftersom det var första gången hon skulle vara här utan dem. Men ingen nervositet var nödvändig, allting gick jättebra. Bianca välkomnar alla till vårt hem, både människor och hundar så hon blev jätteglad då hon fick en kompis på besök.

Tycker det är så roligt då hundar kan bidra till en så härlig gemenskap människor i mellan. Man träffar folk man annars aldrig skulle träffa. Talar med människor man vanligen inte skulle tala med. Saker som ålder, utseende, yrke eller bakgrund har ingen betydelse. Man har något gemensamt. Man hittar vänner. Det är värdefullt.IMG_4928Tilda och Bianca (1)Tilda och Bianca (2)

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s