Norgeresan Dag 1

Jag har såå mycket jag vill berätta och visa er från vår Norgeresa. Därför delar jag upp Norgeresans inlägg dag för dag, plus kanske något extra inlägg för specifika händelser och sevärdheter.

Så vi börjar med Dag 1, Vi startade kl.06.30 från Vasa med bil och började köra mot Kiruna. Vi hade bakluckan packad med kläder av alla de slag, skor, sovsäckar, dynor, trangia, tält, liggunderlag, konserver och vatten. Vi gjorde vår första avstickare i Kalajoki, där vi gick en sväng på standen. Vidare fram till Uleåborg flöt det på riktigt bra, tiden gick snabbt och inga problem stötte vi på. Vi fortsatte till Haparanda i nästan ett sträck, där tog vi en lite längre lunchpaus. Från Haparanda började det kännas som det gick lite långsammare och som att vi aldrig kom fram. Vid det här laget hade vi redan varit åtta timmar på resande fot.IMG_2979IMG_2984IMG_2999IMG_3008IMG_2998Strax efter Kalix började vi se renar längs med vägen och till och med på vägen. Vi möttes av en renfamilj som plötsligt stod framför oss på vägen. De hade inte bråttom därifrån och brydde sig inte nämnvärt över att vi kom körandes. Till sist flyttade de ändå på sig och vi kunde fortsätta vår resa. Vi såg flera renar längs med vägen nästan hela vägen fram till Kiruna.IMG_3015Ca. 1,5 timme före Kiruna gjorde vi en annan avstickare till Gällivare. Där handlade vi lite nödvändigheter på Coop innan vi fortsatte. Ungefär tjugo minuter före Kiruna började det spöregna, så hårt att vi var tvungna att stanna en stund. Man såg absolut ingenting av vägen. Kl. 19.15 var vi ÄNTLIGEN framme i Kiruna, över 12 timmar och över 800 km senare.IMG_3012IMG_3029Väl framme i Kiruna åkte vi genast till min kompis, där vi skulle sova den natten. Hon bjöd oss på mat och efter maten hoppade vi i hennes bil och hon visade oss runt i Kiruna. Vi körde upp på ett utkiksberg som hette Luossavaara, därifrån såg man hela Kiruna. Vi besökte också Kirunas kyrka som har fått benämningen Sveriges vackraste byggnad. Sedan körde vi runt och tittade på bland annat LKAB:S gruvområde, där min kompis jobbar. En fin och intressant stad!

IMG_3834IMG_3775IMG_3779IMG_3807IMG_3763 - KopiaIMG_3845

IMG_3840IMG_3839IMG_3836Första dagen var nästan den tyngsta dagen, på grund av de många och långa körtimmarna. Eftersom min kompis ganska nyligen flyttat till Kiruna så hade jag inte besökt henne tidigare. Så det var väldigt roligt att få se hur hon bodde och var hon jobbar. En bra första dag!

Annonser

En reaktion på ”Norgeresan Dag 1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s