Blixten som slog ner

Hej på er. Nu är vi hemma igen efter flera dagar på resande fot. Innan jag går desto mera in på själva resan vill jag berätta för er vad som hände den här morgonen. Vi har varit utan el i halva huset sedan sju imorse och haft en rätt så skrämmande morgon.

Vaknade kring 05.30 av att det spöregnade. Eftersom vi sover på övre våningen låter regnet otroligt hårt då det smättar mot taket. Bianca verkade lite nervös och uppstressad redan då. En stund senare började det bullra riktigt ordentligt. Jag är ganska rädd för åskan, men försöker kontrollera min rädsla för att inte göra Bianca rädd.

Lite över 06.00 gick jag ner med Bianca och då vi står mitt i trappan påväg upp igen smäller det till rejält, kändes nästan som huset skakade. Sambon stod på övre våningen och hela himmelen sken upp bakom honom. Jag blev livrädd och tog Bianca under armen och gick in badrummet. Regnet fortsatte piska mot taket och det bullrade och smällde överallt.

Strax efter såg vi att något hade hänt i vardagsrummet. En list längs väggen hade sprängts i bitar och låg längs med hela vardagsrummet. Till och med bakom soffan hittade vi en del bitar. Antennkabeln och uttaget var helt svart och det luktade bränt i hela huset. I garaget hade också antennförstärkarna och några kablar ”brunnit” sönder. Blixten slog alltså ner i antenn masten som vi har på gården bredvid huset.

Otroligt skrämmande då vi förstod att den där grymt hårda smällen berodde på att blixten slog ner alldeles utanför vårt fönster och sprängde sönder både lister och kablar inomhus. Ingenting tog eld, som tur var. Tv:n och dess tillbehör dog, men det är bara materiella saker som går att ersätta.

Bianca var väldigt orolig och stressad efter händelsen. Sedan då hon väl lugnade sig började det hagla massor istället, så då blev hon rädd igen. Det var inte så lätt att sedan övertala henne att man faktiskt kan gå på gården utan att det händer något farligt. Nu är hon, och vi, mycket lugnare och vi har nu elen tillbaka i hela huset. Nu hoppas vi att solen håller i sig resten av dagen.

 

Annonser

6 reaktioner på ”Blixten som slog ner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s