Vi skall ut och resa

Mina semesterveckor är redan fyllda med en hel del roliga saker, bland annat resor. Den traditionella resan till Åland och Rockoff med tjejerna blir starten på hela semestern. Därefter åker jag nästan raka vägen vidare till nästa destination. Det kommer att bli en bilsemester med sambon i Norge. Vi har en ungefärlig rutt vi kommer att köra. För några nätter har vi färdiga boenden och andra är ännu öppna.

Från Vasa kommer vi att köra upp till Kiruna, med en lite längre paus i Haparanda. I Kiruna sover vi en natt hos min kompis och nästa dag kör vi vidare till Evenskjer. I Evenskjer stannar vi en natt i en stuga på ett campingområde. Följande dag kör vi vidare längs Lofoten och stannar en natt i  Unstad. Sista dagen i Norge utforskar vi Lofoten lite mera och tar sedan färjan över till Bodø. Därifrån är resan ännu lite öppen, vi kommer i alla fall att köra till Umeå och ta båten över till Vasa. Men var vi sover och exakt vilken rutt vi kör är ännu öppen. Tanken med den här resan är att se mycket natur, vi vill gärna vandra och uppleva naturen och vackra vyer. Lyxigt boende är ingen första prioritet.

Men nu vill jag ha era bästa bilsemester-tips och era bästa Norge tips. Är det någon speciellt ställe vi borde besöka i Norge, längs vår ungefärliga rutt? Något man bör tänka på då man besöker Norge? Vad får vi inte glömma att packa? Vad skall man tänka på då man bilsemestrar? Någon som har erfarenheter av att sova i bilen, hiss eller diss? Alla tips och råd tas emot, tack på förhand!

Här kommer några bilder från vår senaste semester, Gdansk i Polen. Ett ställe som jag varmt kan rekommendera er att besöka!Gdansk (25)IMG_0967IMG_0895IMG_0901

Gdansk (19)Gdansk (26)Gdansk (27)Gdansk (11)Gdansk (10)Gdansk (8)Gdansk (4)

Annonser

2 reaktioner på ”Vi skall ut och resa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s