Vi har börjat på kurs

Jag och Bianca kom nyss hem från kurs, en fortsättningskurs på valpkursen. Jag har varit lite lat gällande träningen på sista tiden, förutom det där vardagliga som kommer automatiskt. Så känns bra att vi har börjat på kurs nu igen, det ger förhoppningsvis ny motivation.

Vi går på kurs hos Hundkonsulten, där vi också gick valpkursen. Men denna gång tränar vi i ett gammalt växthus i Kvevlax. Samma plats som vi tränade på under den allra första kursen, den vi var tvungna att avbryta efter andra gången p.g.a. av Biancas bakben. Jag gillar Hundkonsultens kurser och kände redan idag att vi kommer få ut mycket av den här kursen.

Idag tränade vi på ögonkontakt, kommandot stå och stå kvar samt att byta positioner. Alltså att kunna gå från sitt till stå, ligg till stå och tvärtom. Inte alltid så lätt som det låter. Kommandot stå är något Bianca alltid haft svårt med, det är också det vi övat minst så jag förstår henne. Men idag gick det otroligt bra och hon förstod direkt vad det var frågan om. Duktiga Duktiga Bianca! Nu måste bara matte lära sig att ha rätt kroppsspråk under träningen också, det hänger nämligen inte bara på hunden.

Dagens utmaning var dock snön som föll från taket på växthuset. Då det faller snö från taket här hemma går Bianca bananas, samma sak hände på träningen. Hon tappade helt koncentrationen efter första snöfallet och hade därefter svårt att slita blicken från taket. Hoppas hon glömt det till nästa gång. Nu sover Bianca nöjt och jag skall kasta mig i soffan och kolla någon serie, Trevlig Söndag!hundkurs-i-kvevlax-5.jpg

Annonser

En reaktion på ”Vi har börjat på kurs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s