För ett år sedan

Ikväll började jag tänka tillbaka lite grann och kom jag på att det är ungefär exakt ett år sedan Bianca opererades för sina bakben. Tänk vad vi gick igenom tillsammans, för bara ett år sedan. Så mycket har hänt sedan dess och Bianca har utvecklats till den finaste hund hon kunde bli.

13 februari skrev jag ett inlägg då vi nyligen fått Biancas diagnos, slipped tendon. Ett utrdrag ur inlägget låter såhär – ”Nu har Bianca blivit undersökt och fått diagnos. Diagnosen blev sheltiehäl, kinnervika eller slipped tendon som det också kallas. Det var det jag dels var förberedd på men dels hoppades på att det inte skulle vara. Hon har detta problem på båda bakbenen och i detta fall betyder det att båda benen skall opereras redan nästa vecka.”

17 februari var dagen som Bianca opererades av specialister i Seinäjoki, då skrev jag det här inlägget”Nu vill jag få detta överstökat och återvända hem med min gamla fina Bianca. Bianca som hon alltid varit. Just nu är hon inte riktigt sig själv, säkert för att hennes kropp inte fungerar som hon är van. Det känns konstigt och hon beter sig därefter. Men vi skall få ändring på det nu. ”

IMG_1589

19 februari, två dagar efter operationen började Bianca redan bli sig själv igen. Vilket hon inte hade varit då hon hade problem med benen. I det inlägget skrev jag såhär – ”Svansen börjar vifta allt mera och man ser glädjen i hennes ögon komma tillbaka. Hon ligger på rygg och vill bli skrapad på magen, hon ligger i famnen med huvudet på sne och tuggar ben och kramas med sina nallar. Min Bianca börjar återvända.”

Jag minns det så väl än idag. Hur det kändes då veterinären sade att båda bakbenen skulle opereras, på min då endast åtta månader unga Bianca. Jag minns också hur Bianca såg på mig då hennes ben krånglade, hur hon bad mig om hjälp. Och jag minns då jag såg hur operationen tog bort Biancas smärta och hon blev en frisk och glad hund igen. Det var en oförglömlig resa på många sätt och vis vi gick igenom, vi båda lärde oss mycket om varandra på vägen. Jag är så otroligt tacksam för att Bianca blev helt återställd och kan leva ett normalt och lyckligt hundliv idag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s