Nästa gång tar vi bussen

Jag och Bianca kom fram till Kimitoön och mitt barndomshem igår, efter en tågresa som verkligen testade våra nerver. Resan mellan Vasa-Seinäjoki gick bra, förutom att vi var några minuter försenade. Väl framme i Seinäjoki började en helt annan rad av irritationsmoment. De hade ersatt tåget med ett annat, vilket betydde att djurvagnen inte alls var i vagn två utan i vagn sex. Efter att vi blivit nekade att gå in i vagn två, där vi ursprungligen hade våra biljetter, sprang vi till vagn sex. Möttes av en smockfull vagn. En smockfull vagn med människor utan djur.

Där satt alla människor kvar på sina platser, medan vi djurägare stod mitt i gången med våra hundar och katter. Otroligt irriterande, inte en enda människa kom på tanken att flytta vagn för att ge plats åt oss som inte fick sitta i någon annan vagn. Blev väldigt irriterad och sade högt att ”de utan djur kunde ju kanske byta vagn”, men alla satt kvar. En snäll tjej lånade oss sin plats så medan hon gick till restaurangvagnen, så en stund fick vi sitta i alla fall.

En dryg halv timme senare kom konduktören och såg inte det minsta bekymrad ut. Ena hundägaren frågade honom om han tänkte lösa detta på något sätt. ”Ja, kanske någon utan djur kunde flytta plats kanske..”, var hans svar. En dam erbjöd sig då att flytta vagn, varpå hon fick en biljett för gratis kaffe och bulle för besväret. En till erbjöd sig samma, fick också gratis kaffe och bulle. Och ännu en.

Varpå konduktören börjar gå iväg igen, utan att erbjuda oss djurägare  något. Då har vi stått mitt i gången i minst en halv timme, trots att vi bokat sittplatser. Då var mitt tålamod slut, så jag frågade lite fräckt av honom om han inte tänker ge oss gratis kaffe och bulle. Han hade lite svårt att förstå mig, så jag upprepade mig. Blev fortfarande inte förstådd. Min kompis inflikade sedan en mening på finska, varpå han printade ut kaffe och bulla biljetter åt oss också.

Lite nöjdare satt vi oss ner på våra platser och min kompis skulle gå till restaurangvagnen och hämta vårt gratis fika. Min kompis dricker varken kaffe eller te, men jag sade att hon kan säkert få saft istället. Men hör och häpna, hon var tvungen att betala för sin trip. Hon fick alltså en biljett för grattis kaffe och bulle, som plåster på såren för att hon varit tvungen att stå 1/3 av resan – men då måste hon ändå betala för tripen bara för att hon inte dricker kaffe?! Det här tåget var såklart också försenat och följande också.

Det som irriterade mig mest på hela den här tågresan var att;

  • Människorna som satt i djurvagnen utan djur, lät oss djurmänniskor stå, i den enda vagnen vi får vistas i. Det fanns lediga platser i andra vagnar, men ingen flyttade plats förrän konduktören mutade dem med bulle.
  • Konduktören skulle aldrig gett oss något som plåster på såren om inte vi påpekat det för honom, vad är det för kundservice?
  • Att min kompis var tvungen att betala för tripen, vad är det för kompensation egentligen?

Näe, nästa gång tar vi bussen. Tack VR!bild 1.JPG

Annonser

5 reaktioner på ”Nästa gång tar vi bussen

  1. Det tycks, att VR vet inte vad ordet kunbetjäning innebär. När djurägarna var tvungna att byta från vagn 2 till vagn 6, varför kunde VR inte helt enkelt byta alla, som hade platsbiljetter i vagn 6 till vagn 2? Det kunde dom ha gjort med en upplysning.

    H. Täysin arkista

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s