Det bästa man kan ge sin hund

Den här söndagen började vi på absolut bästa sätt. Efter några koppar kaffe klädde jag och Bianca på oss ordentligt med kläder och gick iväg för att träffa Messi och hans matte. Messi är en västgötaspets som vi kom i kontakt med då jag efterlyste hundvänner via en facebooksida för de som bor i vårt område. Idag träffades vi för första gången.

Bianca är ett år äldre än Messi, men storleksmässigt rätt så lika. Messi bjöd genast upp till lek, men Bianca var inte så lättövertalad som hon brukar. Hon satte den lilla busen på plats några gånger och berättade hur reglerna för lek såg ut. Vi promenerade på en stig genom skogen och både mattar och hundar fick bekanta sig med varandra i lugn och ro.

Efter en stunds promenerande godkände Bianca Messi allt mer och uppfostrandet övergick till lek. Bianca var betydligt snabbare än Messi, vilket hon givetvis njöt av. Hon kunde springa ifrån honom och reta honom lite grann då han inte hann med. Med sina betydligt längre ben kunde hon hoppa upp på stenar dit han inte nådde.

Där gick vi igenom skogen och talade medan hundarna lekte. Två främmande människor, två främmande hundar. Vått och slaskigt väder. Våta kläder och våta pälsar. Men så otroligt roligt. Det är något jag verkligen tycker är roligt med att ha hund, det gemensamma intresset man kan finna med andra hundägare. Det spelar ingen roll hur gammal man är, vad man pratar för språk eller varifrån man kommer. Man har något gemensamt, hundarna.

Att få se sin hund få springa lös och leka med en annan hund i skogen, det är lycka. I alla fall för mig. Det är exakt det livet jag vill ge min hund. Frihet, glädje, lek och kärlek. Att se Bianca glad och lycklig, det gör mig glad och lycklig.

En dryg timme gick vi innan vi skildes åt för att återvända hem till var och en. Alla kläder fick hängas på tork och Bianca fick torkas upp ordentligt. Att promenera i en våt och slaskig skog klockan 10 på söndagsmorgon, det är kanske något endast hundägare förstår att uppskatta. Det var den perfekta morgonen för oss.

Bianca (3) - Kopia.JPG

Annonser

4 reaktioner på ”Det bästa man kan ge sin hund

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s