Första julen i vårt gemensamma hem

Nu är det dags att även jag skriver några ord om vår julafton, bättre sent än aldrig. Detta var inte vår första jul tillsammans, men det var första julen i vårt gemensamma hem. Vi tycker båda om att laga mat, speciellt då vi får middagsgäster. Därför bestämde vi oss ganska tidigt för att vi skulle bespara de andra julstressen och istället själva stå för julstöket denna gång. Något som uppskattades av bådas föräldrar.Julen 2015 (1)

Granen som var alldeles för stor för att rymmas i vardagsrummet till en början, stod och lyste upp så fint under julafton. Passligt till Kalle Anka droppade middagsgästerna in, förutom min mamma som anlänt redan dagen innan. Speciellt jag var glad att vi kunde ha släktingar från bådas sidor på plats. Utan desto mera stress eller panik lyckades vi bjuda på en härlig buffé av julmat följt av en efterrättsbuffé som uppstått lite av misstag. Vi hade gjort varsin efterrätt och så råkade grannen komma in med ytterligare en tårta passligt på julaftonsmorgonen. 

julen 2015 (7)

Det är precis såhär jag vill att en jul skall vara, ingen stress, inget bråk. Bara lugn och ro, god mat och bra stämning. Julen handlar inte om att få massa dyra presenter eller att ha 25 olika kaksorter på bordet. Jul blir det vare sig man har köksskåpen städade eller ej, så lika bra att fokusera på det som verkligen betyder något.

Annonser

2 reaktioner på ”Första julen i vårt gemensamma hem

  1. Tack så mycket för några fina avkopplande heldagar hos er 🙂 Alla rätter ni bjöd på var supergoda. Jag tror att Bianca tyckte det var roligt att få träffa Tindra också.. Hoppas vi ses snart igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s