Lucka 17 – Hundar & Bilar

Julkalender 4

Dags att avslöja vinnaren i tävlingen som fanns i lucka 13. Det man kunde vinna var en hundleksak, passlig julklapp åt hunden. Ni var många som deltog, vilket gjorde mig väldigt glad. Roligt att se att det är så många hundägare som följer med min julkalender. Vinnaren är… Terese! Stort Grattis! Du har ett mejl av mig i din inkorg. Sedan över till dagens lucka, Hundar & Bilar.

Då du och din hund åker bil är det viktigt att tänka på säkerheten.Hunden kan inte själv se till så att den åker säkert, så det är din skyldighet som ägare att se till det. Precis på samma sätt som du spänner fast ditt eller ditt barns säkerhetsbälte, bör du också spänna fast din hunds säkerhetsbälte.

Det finns många olika varianter av säkerhetsbälten. Då du skall köpa ett bälte är det bäst att ta hunden med dig till djuraffären och prova ut vilket som passar, man brukar oftast få prova förrän man köper. Där kan du också fråga försäljarna om råd och tips angående de olika modellerna som finns. Om du inte vill ha ett säkerhetsbälte åt din hund, så finns det också olika bilburar, klick. Kom också ihåg att ha ett bra underlag som hunden kan ligga på, vare sig du har den i en bur eller på baksätet fastspänd med säkerhetsbälte.

Slutligen en mycket viktigt sak då det gäller hundar och bilar. Jag skrev det här läsvärda inlägget i somras, klick. Det handlar om att inte lämna hunden ensam i bilen på sommaren. Hundar svettas inte på samma sätt som vi människor och klarar därför inte heller värmen på samma sätt. Samma sak gäller på vintern, lämna inte hunden i en kall bil för länge.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s