Lucka 9 – Hundens garderob

Julkalender 4Vissa smålér då de ser hundar med kläder på sig. Vissa tycker till och med det är lite löjligt att man ”klär ut” sin hund. En del ägare sätter kläder på sina hundar utan egentlig praktiskt orsak ja. Men beroende på ras kan din hund faktiskt behöva olika klädesplagg, speciellt under vinterhalvåret. Sedan finns det också klädesplagg som jag anser att ALLA hundar behöver.

Reflexväst, alla hundar behöver en reflexväst. Det är precis lika viktigt att din hund syns i mörkret som det är att du gör det. Under vinterhalvåret har både jag och Bianca reflexväst på oss på alla promenader vi går, morgon och kväll. Om din hund inte äger en reflexväst, så tycker jag du skall skaffa en genast. Det finns många olika varianter. Den svarta här nedan är en väst med fleecetyg på insidan och lite reflex på utsidan. Jag föredrar de gula varianterna, de syns bra.ReflexvästBianca kläder (6)

Flytväst, alla hundar som åker båt behöver en flytväst. Här är det åter igen frågan om hundens säkerhet. Det är viktigt att flytvästen sitter bra på hunden.Hundens kläder (11)

Vissa hundar kan behöva kläder för värmens skull. Bianca är ingen ras som egentligen behöver det, men hon har ändå en fleecedräkt och några andra dräkter ifall vi skulle behöva. På bilden här nedan har hon fått prova mamma Tindras tröja och till höger har hon på sig sin egen dräkt. Om det är riktigt kallt kan det vara bra att ha en dräkt som håller värmen. 

VärmedräktDet finns även Regnrockar för hundar. Bianca har en regnrock, men vi använder den ganska sällan. Jag tycker att man ändå måste skölja och torka av henne då man kommer in från en regnig promenad, så tycker inte regnrocken gör så stor nytta egentligen.Regnrock

Det finns också hundar som behöver någonting på fötterna vintertid. Vår Julia var en sådan som hade svårt att gå då det var kallt. Så hon hade strumpor på fötterna då det var riktigt kallt. Problemet med dessa var att de inte riktigt ville hållas på hennes tassar, speciellt inte om hon var ute och lekte. Det finns också här olika varianter, vissa kanske hålls bättre på än andra.hundens strumporTänk på att en valp växer snabbt, så det lönar sig kanske inte att köpa de dyraste kläderna i butiken åt din valp. Bianca fick låna både reflexväst och flytväst då hon var valp, eftersom hon växte ur dem så snabbt. Då det i övrigt gäller hundens klädsel måste du utgå från din hunds behov, förutom reflexväst. Det behöver alla hundar och mattar/hussar. 

Annonser

2 reaktioner på ”Lucka 9 – Hundens garderob

  1. Jag tycker de e skitlöjligt när folk klär sina hundar i prinsessklänningar eller liknande, men som du skriver behöver vissa hundar vissa kläder. Vi hade fö länge sen en nakenhund som hade en stickad tröja alltid på vintern haha 🙂

    1. Ja, jag kan också tycka det är lite löjligt om man ser hundar som ägaren ”klätt ut” utan praktiska skäl. Men som du också skriver så behöver t.ex. nakenhundar kläder för värmens skull 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s