Lucka 2 – Hundens sovplats

Julkalender 4Då du skaffar hund är det bra att redan på förhand bestämma om du tänker tillåta hunden att sova i sängen med dig eller ej. Den kommer garanterat att vilja göra det nu som då, men där gäller det att du som hundägare är konsekvent med reglerna du sätter upp. Kanske vill du inte ens att hunden sover i samma rum som du.

Oavsett om du har hunden med dig i sängen/sovrummet eller ej så tycker jag att alla hundar behöver ha en egen sovplats. En egen säng, en bädd. En plats som är deras egen där den kan vila och känna sig trygg.Hundens sovplats saramariaexenia.wordpress (1)Det kan vara bra att ha bädden placerad så att hunden kan ligga i den men ändå se dig var du än är. På så sätt kan den hålla koll på dig, trots att den ligger i bädden och tar det lugnt. Detta har jag märkt att gäller speciellt för vallhundar, som jämt och ständigt vill vara med där det händer. 

Hundens säng behöver inte nödvändigtvis vara det dyraste slottet från djuraffären. Det kan vara en filt, ett gammalt täcke eller något annat den gillar att ligga på. I djuraffärerna kan man hitta många olika varianter på hundbäddar. Med eller utan tak, olika material, storlekar och färger. Det gäller att fundera vad just din hund tycker om. Lönar sig även att tänka på att en valp tuggar på det mesta, så satsa inte så mycket på valpens första bädd eftersom det kan hända att den inte blir så långvarig.Hundens sovplats saramariaexenia.wordpress (5)

Bianca har några olika hundbäddar, både på övre våningen och nedre våningen. Har man ett stort hem, kan det vara bra att ha flera bäddar/sovplatser för hunden i olika rum. Bianca älskar sina bäddar. Hon ligger i dem nästan varje gång hon vilar och sover i sin bädd bredvid vår säng varje natt. Hunden behöver en egen trygg sovplats, precis som vi människor.

 

Annonser

3 reaktioner på ”Lucka 2 – Hundens sovplats

  1. När vi är vid sommarstugan har Diiva en egen filt som hon sover på (fast hon har börjat sova med oss på natten, det fick hon inte i början)… Jag har faktiskt aldrig försökt ha en hundbädd åt henne, för hennes förra ägare sa att hon försökt med alla möjliga hundbäddar, och ändå ligger Diiva hellre på en matta eller på golvet, det verkade som om hon tyckte att hundbäddarna var för varma. Men nu funderar jag på om hon borde få en bädd i julklapp 🙂

    1. Ja, där är givetvis hundarna olika. Våra hundar har alltid gillat sina hundbäddar, men vissa kanske hellre sover på golvet eller mattan. Då skall man naturligtvis inte tvinga dem i en bädd 😀 Huvudsaken dom är trygga och nöjda där dom sover 🙂 Bianca använder sin bädd också till annat än att sova, ibland blir det en leksak och ibland en kompis att brottas med, haha 🙂

  2. Jag har också en känsla av att om jag skaffar en hundbädd blir det en kattbädd i stället, våra två katter tycker om att hitta nya sovställen 🙂 men det skulle vara intressant att försöka! Min dotters hund Hugo brottade sönder sin första hundbädd när han var valp… och han äter upp alla möjliga olämpliga saker så det var ju inte så bra. Lyckligtvis är det sällan som Diiva äter upp sånt som inte är mat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s