Det bästa med två våningar

Något jag är mycket nöjd över i vårt hem är att vi har två våningar. Även om de där trapporna känns jobbiga ibland då man städar. Eller då man ligger uppe i sängen och håxar man glömt telefonen på nedre våningen. Men det finns så mycket positiva saker med det också, i alla fall för oss.

Eftersom min släkt bor i Södra Finland har vi ibland långväga gäster som sover över några dygn. Oftast är det då min mamma + två hundar som brukar bo hos oss. Då är det väldigt bra med två våningar, eftersom man inte börjar gå varann på tårna så lätt. Mycket utrymme, man vet knappt att man har gäster.saramariaexenia.wordpress (57)Med en sambo som arbetar skiftesjobb ibland, och kommer hem sju på morgonen för att sova är det optimalt. Han får sova på övre våningen och jag kan göra vad jag vill på nedre våningen, utan att störa varann. Samma sak gäller då vi stiger upp olika tider.

Perfekt då man får gäster och inte hinner städa. Vi behöver inte ens bry oss om hur övrevåningen ser ut då vi får gäster. Eftersom där endast finns sovrum, gästrum och ett arbetsrum, så gästerna har ingen orsak att gå dit.saramariaexenia.wordpress (3)

Det är lite mysigt, jamen det är det verkligen. Jag har alltid varit svag för två våningar i ett hus, av någon konstig anledning. Lite vackert på något sätt. Och så känns det så vuxet att det finns inte. Ja, jag är nöjd att vi råkade få ett hem med två våningar, även om det inte var något som fanns med på vår prio-lista.

Annonser

2 reaktioner på ”Det bästa med två våningar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s