Inflyttningsfest på kommande

Det vankas inflyttningsfest i vårt parhus. I snart tre månader har vi bott här och äntligen skall vi fira det tillsammans med våra vänner. På lördag smäller det och jag är som ett barn på julafton. Älskar att få bjuda hem människor, fixa mat och snacks. Allt från att planera middag till att vika servetter och få duka upp bordet älskar jag. Planera musiken och dekorationer och allt det där.

Denna gång kommer vi att bjuda på en buffe inspirerad från många olika håll. Lite inspiration tog vi från bröllopet vi var på och annat är sådant vi själva tycker är gott helt enkelt. Det kommer att bli lite tapas stil över det hela, med mycket smått och gott. Någonting för alla. Så maten har vi ungefär på koll.

Men sedan vill jag också ordna lite program för våra gäster, i form av exempelvis lekar. (lite spoiler för gästerna, förlåt) Älskar lekar av alla de slag, ju barnsligare desto bättre. Har några fina ideér på gång redan men nu undrar jag om NI har några tips på roliga partylekar ? Släng fram era ideer, har ni tips på någonting ni absolut tycker borde finnas med på ett buffé bord får ni också gärna dela med er. Tack på förhand!

VårFest (14)

Annonser

4 reaktioner på ”Inflyttningsfest på kommande

  1. Hmm, frågesport e alltid roligt, sen finns de en ballonglek som e ganska rolig: man delas upp i lag, sen ska man i tur o ordning blåsa upp en ballong o springa till en stolo sätta sig på ballongen så denpamar, o de lag som först ha blåst o pama alla ballonger vinner. Vet int om du försto vaja mena, men fråga isf xD sen kan man ha en musiklek, man ska spela upp början på låtar o sen ska folk säga va de e för låt/artist 🙂 ELLER övertt engelska låttexter till svenska o sen ska man gissa vilken låt de e 😀

  2. Heh, jag är barnslig så det förslår… Hela havet stormar? Eller ”vem äter upp äpplet först” med äpplet i vatten och bakbundna händer… eller vem kan äta upp en syltgris utan att slicka sig om munnen… Eller vem kan pricka flaskan först – bind ett snöre runt magen på deltagaren och bind en penna i ändan på snöret och ställ en tomflaska bakom honom/henne… Eller snurra flaskan ”den som flaskan pekar på ska…” Eller sångleken, om gästerna gillar att sjunga. Man delar upp gästerna i två lag, väljer ett ord, t.ex. Bianca, och så börjar man med en sång som antingen heter något på b eller vars första vers börjar på b. Låt oss säga att lag 1 börjar sjunga Blott en dag… och så fort lag 2 kommer på en annan sång på b klappar de i händerna och börjar sjunga, t.ex. Baby, baby… och när man har hunnit sjunga en hel vers utan att de andra klappat får man poäng. Nästa omgång är det dags för andra bokstaven i ordet, alltså I, osv. Eller så kan man ha frågesport.

    På ett buffébord vill jag gärna ha både sött och salt. Mest salt. Svårt att säga om något måste finnas, eftersom det beror på helheten 🙂 Lycka till, vad trevligt med fest!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s