Simning som en rehabiliteringsform

Biancas rehabilitering flyter på bra. Hennes ben blir bättre och bättre och vi lever i princip ett normalt liv igen. Vi får inte ännu springa lösa i skogen eller gå väldigt långa promenader, men förutom det kan vi röra oss ganska fritt. Igår besökte vi WasaActiveDog och Johanna igen, denna gång var det dags för Bianca att simma för första gången. Bianca var väldigt glad då hon såg vart vi var påväg, hon trivs bra i WasaActiveDogs utrymmen.

Bianca fick en flytväst på sig, två linor fastkopplade i flytvästen och plums ner i bassängen. Försiktigt, såklart. Jag och Johanna stod på varsin sida om bassängen och höll i linorna. Tanken var att hon skulle simma på ställe i 3 pass på en minut. Mellan passen fick hon komma in till kanten för att vila. Först var Bianca lite chockad och trodde säkerligen att hon skulle sjunka om hon inte simmade på för kung och fosterland. Men så fort hon märkte att hon faktiskt flyter och att det inte var så farligt heller så började hon simma lugnt och fint. Hon arbetade på bra med bakbenen, och Johanna sade att hennes simteknik var ganska bra. Bianca har aldrig simmat förut, endast gått i vattnet till midjehöjd ungefär. Det var en helt ny upplevelse, både för mig och Bianca.

Efter simningen duschades Bianca av och fick sedan en avslappnande och behövlig massage. Efter simningen var hon smålycklig och sprang runt och gned sin fuktiga päls mot alla väggar och golv hon hittade. Hon hade lite svårt att slappna av under massagen först, men till sist somnade hon mellan mig och Johanna. Det var en rolig och lärorik dag för oss båda. Nästa vecka har vi redan inbokat den andra simningen. Har ni testat på simning med era hundar, i rehabiliteringssyfte eller bara för att hunden tycker om det?

Mamma var med igår och passade på att ta några bilder. Idag åker mamma och hundarna tillbaka till Södra Finland och vi är på tumis med Bianca igen. Eller tumis och tumis, treis är vi ju faktiskt.

Bianca simmar saramariaexenia.wordpress (1) Bianca simmar saramariaexenia.wordpress (2) Bianca simmar saramariaexenia.wordpress (3)

Annonser

6 reaktioner på ”Simning som en rehabiliteringsform

 1. Vad spännande! Diiva vill inte simma (i havet) så jag tror att hon skulle vara väldigt rädd om man tog henne till en sån där bassäng, men det är säkert bra träning för Bianca!

  1. Ja, det var minsann lite spännande. 🙂 Ja, och fast Bianca gillar att plaska vid strandskvalpet annars så var även hon lite osäker. Det är en helt ny situation man sätter dem i så klart de kan bli lite osäkra. Bianca var som tur ändå inte rädd, då skulle det ha varit lite jobbigt. Diiva får fortsätta hållas med matte på torra land så trivs hon säkert bäst 🙂

 2. Har inte behövt i rehabiliteringssyfte men är regelbundet i hund-simhall med min dogi. I början fick hon smått panik men nuförtiden får hon simma utan ”ledare” 🙂 synd bara att hon de senaste gångerna fått vesihäntä fast vi fönat henne torr :/

  1. Okej, vad roligt! Roligt att höra att hon börjat gilla det mera med tiden. Hur ofta simmar ni och hur länge per gång? Jag hoppas Bianca gärna går ner i bassängen nästa gång också, att hon inte fick några traumor. haha, det tror jag inte 🙂 Otur med vesihäntä, inget roligt alls! Hoppas allt går bra med simningen i fortsättningen och ni slipper bekymmer 🙂

   1. I början drog vi kortare turer, ca halv timme, senare ökade vi till 45 och nu 1h. Med korta pauser imellan såklart. Då vi var mycke aktiva så var vi en gång i veckan, nu ett par gånger i månaden. Vi väntar på varmare väder nu bara att vi kan prova på det igen, ifall det var höstens råa vindar som orsakade vesihäntä. Helt hemskt att se en så ”hård” hundras som hon är sådär otroligt sjuk att hon inte kan göra nånting.. o värkmedicinen hjälper inte så mycke..

   2. Okej. Skulle vara kul att kunna gå och simma med Bianca regelbundet i framtiden också, om hon börjar gilla det. Tror det är ett bra sätt att få göra sig av med lite energi på. Har ingen erfarenhet av vesihäntä, men aldrig roligt att se sina djur sjuka. Hoppas det går bra då ni provar på simningen senare igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s