Lättare gjort än sagt

Ofta säger man att det är lättare sagt än gjort. Inte i detta fall. Nu var det lättare gjort än sagt. Det sades först att Biancas tandoperation skulle kosta kring en 400€, med hjärtat i halsgropen och handen på plåmsan visste vi ändå att det måste göras. Kosta vad det kosta vill. Det sades också att hon måste sövas lika djupt som förra gången. Sedan sades det att kostnaden endast skulle bli 250€, en lättnadens suck drogs. Idag då det väl skulle göras såg situationen helt annorlunda ut. (informationen kom från olika kliniker, så det kan också bero på det)

Vår ortoped tog emot oss, gav henne en spruta så att hon fick sova lite. Märkte direkt att hon inte somnade lika snabbt eller lika djupt som sist. Han kollade tanden, tog henne i famnen och bad oss vänta tio minuter. Efter tio minuter kommer en mycket trött Bianca ut, en tand mindre, några stygn mindre och nytt bandage. Lätt som en plätt va. Och hela kalaset blev endast 57€! Ibland går det minsann åt rätt håll.

 Nu är vi hemma igen. Bianca sover, fast det inte var så tung sövning så är hon fortfarande väldigt trött. Skötselråden härefter låter som så att vi har bandaget på ännu i två veckor och sedan tas det bort. Hon skall vara lugn och i koppel ännu en månad. Det var alla råd vi fick . Vi behöver inte åka tillbaka och vi behöver inte göra någonting speciellt egentligen. Såret hade läkt mycket bra och veterinären sade till och med att vi får lämna bort bandaget tidigare om det blir vått eller dylikt. Skall dock ändå ta kontakt med en fysioterapeut för att få deras syn på saken. Jämfört med allt annat som hänt idag var detta verkligen lätt som en plätt. Piece of cake. 

IMG_0642

Hittade en somrig bild på Bianca i min famn. Här var hon endast nio veckor. Bilden kändes så glädjande mitt bland alla söndriga akillessenor och tänder. Snart är vi här igen.

Annonser

2 reaktioner på ”Lättare gjort än sagt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s