Promenad vid Molnträsket

Inatt har det kommit lite snö här i Vasa. Och i morse sken solen. Så få soltimmar vi fått de senaste månaderna, så var det verkligen härligt med lite solljus. Hörde på radio X3M för en tid sedan att någon mätt upp att vi ungefär fått 13 soltimmar i november. Fattar ni, tretton? Inte ens ett dygn med sol. Inte undra på att det känns som man går i ett evigt mörker. Mörkt då man vaknar och mörkt då man går och sover.

Vi tog i alla fall denna härliga dag tillvara och åkte till Molnträsket.  Vi packade med oss en termos med te, bullar från gårdagens bakning, lite gott åt vovven och varma kläder. En riktig utflykt. Har aldrig varit i Molnträsket tidigare. Där fanns många olika stigar att välja mellan. Det märktes tydligt att detta var en fin vara-ute dag, vi mötte både cyklar, hundar, hästar och andra människor som var ute och promenerade.

Molnträsket (2) Molnträsket (8) Molnträsket (6) Molnträsket (3)

Det var verkligen fint och skönt att gå ute i friska luften. Något vi alla behövde tror jag. Bianca njöt nog lika mycket som oss, om inte mera. Hon älskar att vara ute i naturen. Speciellt då hon får springa lös i skog och mark. Man verkligen ser på henne hur bra hon mår av att vara ute. Jag lyckades ju till och med släpa med mig kameran denna gång, vilken tur. Vi har så länge pratat om att göra någon utflykt, men inte hittat tiden till det. Roligt att det äntligen blev av.

Molnträsket (12)Molnträsket (11)Molnträsket (13)Molnträsket (1)

Efter vår ungefär 2 timmars långa utflykt åkte vi hem och åt lite soppa. Därefter däckade vi alla en liten stund. Och resten av kvällen började vi experimentera med tillverkning av julgodis. Typiskt mig att få sådana ideér sent på kvällen. Men nu har vi tillverkat tillräckligt med julgodis för denna kväll.  Det är tio minuter kvar av denna söndag, och vi har verkligen tagit tillvara på dagen kan man säga. Mera dagar som denna. Okej, Moder Natur? Är det en deal?

Hur har ni andra tillbringat denna fina söndag?

 

Annonser

2 reaktioner på ”Promenad vid Molnträsket

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s